Wil je de overstap maken naar Blended Training of wil je je Blended Training vaardigheden verbeteren?

In de LinkedIn groep van Dutch Training Professionals deelde Sjoerd Boersma informatie over een opleiding blended leren die start in september 2017. Aanleiding om een alle opleidingen rondom blended leren op een rijtje te zetten voor trainers, docenten en opleiders die ‘aan het blenden’ willen. Hieronder de lijst van ons bekende opleidingen die starten in het najaar (en 2 begin volgend jaar). Heb je zelf nog aanvullingen? dan kun je die in de reactie delen en zal ik hem toevoegen.

  • Ontwerpen en faciliteren van blended leren, start 11 september 2017. Deze driemaands leergang wordt aangeboden door Ennuonline in blended vorm. Het gaat in op vragen als: ‘Hoe kan ik een ontwerp maken met een optimale mix van face-to-face en online leren? Hoe faciliteer ik vervolgens dit blended leerproces? en Op welke manier kan ik medewerkers meekrijgen die niet zo digivaardig zijn?’ Kosten 1495 euro (ex BTW)
  • Blended training specialist met Learningstone. In een periode van 4 weken leer je in zowel live als virtuele bijeenkomsten hoe je zelf een blended training opzet, hoe je de leeromgeving LearningStone inricht met content, opdrachten en toetsen. Start 4 september en 30 oktober. Kosten 1200 euro.
  • Atsync opleiding: Blended learning: Just do it! De opleiding Blended Learing – Just do it! leert je om (technologische) ontwikkelingen in dienst te stellen van zowel de opdrachtgever als de deelnemer of leerling. In zinvolle combinatie met trainingsdagen. Precies wat jij als trainer of docent graag wilt. Met Just do it! kun je er direct mee aan de slag! Start 22 september. De kosten voor de training, met 11 workshops, virtual office hours en 1 fysieke bijeenkomst zijn 2.950 euro (excl. BTW) per persoon.
  • School voor online training van Karin Hornstra. Online opleiding gericht op virtual classrooms, live online trainen met behulp van Adobe Connect of andere live tools. Training 4 start 9 augustus, training 5 op 20 november. Kosten 1279 euro (ex BTW).
  • Avans Post-Bachelor opleiding e-learning. Het resultaat is: Binnen of buiten uw organisatie kunt u op zowel strategisch als praktisch niveau meedenken over de invulling van e-Learning projecten. U weet welke innovatieve werkvormen en tools u in moet zetten om tot een krachtig resultaat te komen. Trends en ontwikkelingen zoals 70:20:10, mixed reality en gamification bekijkt u kritisch en weet deze op waarde te schatten.Start 7 november. Kosten 4200 euro.
  • Onderwijskundig e-learning ontwerper van SBO. Dit is een zes-daagse opleiding die breder gericht is op het introduceren van e-learning in een organisatie. Start 7 februari 2018. € 4.999,- voor de hele opleiding, € 3.999,- voor de opleiding zonder de video-module en € 1.299,- voor alleen de video-module (excl. btw) per persoon. Ook van SBO is de opleiding Blended learning design. Hiervan is echter de startdatum niet bekend.
  • Leergang Leren en veranderen met sociale technologie van Ennuonline. Dit is tweede leergang van Ennuonline die start in februari 2018 en breder ingaat op innovaties in leren en ontwikkelen door technologie, zoals knowmadisch werken en leren. Blended leren is hier onderdeel van blok 2, terwijl blok 1 ingaat op knowmadisch werken en leren, blok 3 op reinventing HRD en blok 4 op de toekomst. Kosten 2995 euro.