Wil je de overstap maken naar Blended Training of wil je je Blended Training vaardigheden verbeteren?

In de LinkedIn groep van Dutch Training Professionals deelde Sjoerd Boersma informatie over een opleiding blended leren die start in september 2017. Aanleiding om een alle opleidingen rondom blended leren op een rijtje te zetten voor trainers, docenten en opleiders die ‘aan het blenden’ willen. Hieronder de lijst van ons bekende opleidingen die starten in het najaar (en 2 begin volgend jaar). Heb je zelf nog aanvullingen? dan kun je die in de reactie delen en zal ik hem toevoegen.

 • Ontwerpen en faciliteren van blended leren, start 11 september 2017. Deze driemaands leergang wordt aangeboden door Ennuonline in blended vorm. Het gaat in op vragen als: ‘Hoe kan ik een ontwerp maken met een optimale mix van face-to-face en online leren? Hoe faciliteer ik vervolgens dit blended leerproces? en Op welke manier kan ik medewerkers meekrijgen die niet zo digivaardig zijn?’ Kosten 1495 euro (ex BTW)
 • Blended training specialist met Learningstone. In een periode van 4 weken leer je in zowel live als virtuele bijeenkomsten hoe je zelf een blended training opzet, hoe je de leeromgeving LearningStone inricht met content, opdrachten en toetsen. Start 4 september en 30 oktober. Kosten 1200 euro.
 • Atsync opleiding: Blended learning: Just do it! De opleiding Blended Learing – Just do it! leert je om (technologische) ontwikkelingen in dienst te stellen van zowel de opdrachtgever als de deelnemer of leerling. In zinvolle combinatie met trainingsdagen. Precies wat jij als trainer of docent graag wilt. Met Just do it! kun je er direct mee aan de slag! Start 22 september. De kosten voor de training, met 11 workshops, virtual office hours en 1 fysieke bijeenkomst zijn 2.950 euro (excl. BTW) per persoon.
 • Workshop Methodieken en tools voor blended learning van Surf Een workshop van een halve dag op 20 september van 13.30-16.30. Gratis voor mensen die zijn aangesloten bij de Surf Coöperatie.
 • Nog een van Atsync: Online leren faciliteren. De opleiding “Online Leren Faciliteren” is een train-de-trainer opleiding die trainers en docenten leert om hun lessen/trainingen op de juiste wijze live online & interactief te geven. Het zijn 5 online sessies van 2 uur met daarnaast 2 uur per week voor opdrachten op de e-learning omgeving. Start 7 november en kosten 1145 euro (ex BTW).
 • School voor online training van Karin Hornstra. Online opleiding gericht op virtual classrooms, live online trainen met behulp van Adobe Connect of andere live tools. Training 4 start 9 augustus, training 5 op 20 november. Kosten 1279 euro (ex BTW).
 • Blended leren: beslissen en bouwen van de HAN. Deze leergang is bedoeld voor mensen die werken op hbo-niveau en betrokken zijn bij het inzetten en/of ontwikkelen van e-learning cursussen of blended learning trajecten. Het bestaat uit vier dagdelen van elk vier uur. De leergang start op 21 september en kost 800 euro.
 • Train de ontwikkelaar. wordt georganiseerd door TeletrainOp het gebied van software en technologie is veel informatie beschikbaar. Maar welke software kies je en waar begin je bij het ontwikkelen van e-learning? En eenmaal aan het bouwen: Hoe ontwikkel je online materiaal dat leidt tot effectief leren? De driedaagse training geeft je op een interactieve en vooral praktische wijze meer inzicht in de do’s en don’ts op gebied van online leren. De training kost €1.375,-. Bij voldoende aanmeldingen vindt de training maandelijks plaats. 
 • Avans Post-Bachelor opleiding e-learning. Het resultaat is: Binnen of buiten uw organisatie kunt u op zowel strategisch als praktisch niveau meedenken over de invulling van e-Learning projecten. U weet welke innovatieve werkvormen en tools u in moet zetten om tot een krachtig resultaat te komen. Trends en ontwikkelingen zoals 70:20:10, mixed reality en gamification bekijkt u kritisch en weet deze op waarde te schatten.Start 7 november. Kosten 4200 euro.
 • Onderwijskundig e-learning ontwerper van SBO. Dit is een zes-daagse opleiding die breder gericht is op het introduceren van e-learning in een organisatie. Start 7 februari 2018. € 4.999,- voor de hele opleiding, € 3.999,- voor de opleiding zonder de video-module en € 1.299,- voor alleen de video-module (excl. btw) per persoon. Ook van SBO is de opleiding Blended learning design. Hiervan is echter de startdatum niet bekend.
 • Leergang Leren en veranderen met sociale technologie van Ennuonline. Dit is tweede leergang van Ennuonline die start in februari 2018 en breder ingaat op innovaties in leren en ontwikkelen door technologie, zoals knowmadisch werken en leren. Blended leren is hier onderdeel van blok 2, terwijl blok 1 ingaat op knowmadisch werken en leren, blok 3 op reinventing HRD en blok 4 op de toekomst. Kosten 2995 euro (ex BTW)
 • De HBO-module Leren en Veranderen met e-HRD. In deze module van een half jaar maak je kennis met verschillende aspecten van online leren: je leert daarover meedenken en aan bouwen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. We doen dat via Action Learning: iedere deelnemer werkt gedurende een half jaar aan een eigen project. Via al die projecten krijg je een breed zicht op alle aspecten van ‘e-HRD’. De module maakt deel uit van de bachelor Opleidingskunde van de HAN maar is ook stand-alone te volgen. In februari start de opleiding, kosten € 3250,- Incl. examen en excl. entree excursie