Kahoot, Moodle, blended leren en hoe worden we sociaal digitaal? zomaar wat onderwerpen die langskwamen tijden de tweede meetup van de LOSmakers op 8 oktober. Super dat we bij de Courseware company mochten samenkomen! De kick-off was door de courseware company en de LOSmakers kahoot quiz waaruit bleek dat bijna iedereen weet dat LOS van LOSmakers staat voor Leren en opleiden met sociale media, maar niet dat het allemaal begonnen is met een boekpresentatie. Is kahoot een leuke tool? Jazeker maar wel voor in klas of lokaal en vooral voor kennisvragen. De kahoot leverde een duidelijke winnaar op maar het was niet helemaal duidelijk waarom deze gewonnen had, waarschijnlijk doet de snelheid ertoe. De conclusie over Kahoot was dat het een makkelijk tool is voor een online survey of quiz. Waarbij bij de quiz functie duidelijk is dat er een GOED antwoord moet zijn. Het gaat dus om feiten en niet om meningen. Je ziet de vragen niet op je scherm als speler, dus het is belangrijk dat de vragen op een beamer geprojecteerd worden.

Hierna werd aan de hand van vragen van LOSmakers in verschillende rondes uitgewisseld. In de video’s hieronder kun je zien wat de belangrijkste inzichten waren rond een aantal van de vragen:

Hoe kun je blended learning stimuleren in een internationaal leertraject (tips: organiseer webinars rondom cases, vraag mensen zelf webinars te organiseren, maak een filmpje over het platform, organiseer opdrachten om functies uit te proberen)

Hoe kun je een sociale component toevoegen aan een digitale omgeving? (tips: hou de groep klein en gebruik verschillende media zoals video)

En nog een toevoeging van hierop van Carin:

Su gaat met Moodle werken en heeft tips hoe je dit snel onder de knie kunt krijgen (lees bijvoorbeeld berichten en handleidingen op Moodlefacts.nl of volg een Moodle cursus op Lynda.com)

De volgende meetup zal worden georganiseerd door Isabelle, Jolien en Su.