Een nieuw initiatief: samen een boek lezen en bespreken. Wil je meedoen? Stuur mij even een berichtje, dan zorg ik dat je aan kunt haken! (Sibrenne Wagenaar: @sibrenne of wagenaar@link2learn.eu)

Het boek: Generatie Einstein. Slimmer, sneller en volwassener.

Het is geschreven door Jeroen Boschma en Inez Groen en naar mijn idee een boek waar we veel aan zouden kunnen hebben ter verdieping in het thema generaties. Hier kun je het vinden bij bol.com.

Samen lezen – hoe werkt het?

Mijn voorstel is om als volgt met elkaar te werken:

  1. Week van 17 jun: blz 1 t/m 40 (Ben)
  2. Week van 24 juni: blz. 41 t/m 82 (Karin)
  3. Week van 1 juli: blz. 83 t/m 118 – met aan het eind van deze week een webinar (Andrea)
  4. Week van 2 september: blz. 119 t/m 150 (Sibrenne)
  5. Week van 9 september: blz. 151 t/m 202
  6. Week van 16 september: blz. 203 t/m 248 – met aan het eind van deze week een webinar

We slaan aan het lezen, en tegelijkertijd is het een experiment. Wil je wel meedoen, maar heb je het nu heel druk in aanloop naar de zomervakantie, dan zou je een inhaalslag kunnen maken onder de palmboom…

Wat vraagt het van je als lezer?

Ik stel voor om deze blogomgeving te gebruiken voor onze reflecties. Bouwen we gelijk iets op over generaties! Om met aandacht te lezen stel ik voor om voor elk leesdeel iemand te vragen een korte reflectie te schrijven in de vorm van een blogpost. En dan sluiten we af met een webinar waarbij we in gesprek gaan over het boek en wat we eruit halen voor onze praktijk. Lijkt jullie dit een leuke en werkbare aanpak? Ik heb er wel zin in!

Laat als reactie even weten welk leesdeel je wel voor je rekening wilt nemen. Dus voor welk deel wil je wel een korte blogpost als reflectie/samenvatting schrijven?