Leren van fouten is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is makkelijk om te zien dat je een glas hebt laten vallen maar hoe leer je van een project waar je een slecht gevoel over hebt? De biechtbox is een beproefde methodiek ontwikkeld door Kirste den Hollander om in gesprek te gaan over fouten. De biecht wordt hierbij afgenomen door iemand die vragen stelt.

Beau de biechtbot: online leren van fouten

We hebben een chatbot ontwikkeld om online te biechten: Beau de biechtbot. We hebben Beau al een keer getest maar we onderzoeken nog verder of het werkt om online te reflecteren. Online moet je typen in plaats van praten en praat je tegen een chatbot in plaats van tegen een persoon. Kan een chatbot je ook helpen tot nieuwe inzichten te komen?

We hebben een prototype gebouwd die we graag willen testen. Help je mee? Het biechten kost ongeveer 10 minuten en daarna hebben we een 12-tal vragen. Je kunt testen tot 1 april 2018 via een webpagina. Klik op een van de twee icoontjes hieronder om te starten. Kies willekeurig voor links of rechts, dat is onderdeel van het onderzoek.

Benieuwd naar de resultaten?

Als je benieuwd bent naar de resultaten kun je je naam achterlaten aan het einde van de survey. Ook staan we met Beau de biechtbo(x)t 24 april op Next Learning 2018. Kom je ons daar opzoeken?