Eindelijk! Er is een regeerakkoord tussen VVD, D66, CDA en de Christen Unie. Behalve afspraken over het Wilhelmus staan er ook echt nuttige dingen in. Zo is de nieuwe regering er van overtuigd dat het belangrijk is om werkstress terug te dringen. De ARBO wet zal daarom aangepast worden. Vanaf 2019 is iedere organisatie met meer dan 100 medewerkers verplicht om jaarlijks medewerkers te informeren over werkstress. De OR heeft de taak om in de gaten te houden of het ook echt gebeurt en de arbeidsinspectie ziet er ook op toe.

We nodigen je uit om je voor te stellen dat je bij ROC “De Boei”werkt als adviseur L&D. Bij de Boei werken 1750 mensen op 6 locaties. De bestuurder heeft je gevraagd een ontwerp te maken over dit thema. De Boei heeft een diverse groep medewerkers, van digivaardig tot digibeet. Er is een eigen digitaal platform beschikbaar.

1. Ga je een online, offline of blended leertraject organiseren? Deel je opzet in hoofdlijnen, uit welke leeractiviteiten bestaat jouw traject?
2. Waarom is jouw aanpak effectief?
3. Welke tools gebruik je? Welke overwegingen liggen daar aan ten grondslag?

We zijn benieuwd naar je ontwerp! Om daar gezamenlijk achteraf op te reflecteren. Dus, laat je fantasie er op los. En bedenk: foute ontwerpen bestaan niet! Ieder ontwerp is gebaseerd op overtuigingen die het ontdekken waard zijn.

Meer informatie nodig voor je ontwerp? Voor de ontbrekende gegevens mag je zelf aannames doen.

Meedoen?
Schrijf dan je blog voor 25 september 2017 en deel hem hieronder. Wij gaan de aanpakken vergelijken en daar een samenvatting over schrijven op losmakers.nl. Of misschien vinden jullie het wel leuk hier een keer op door te praten?